Postupak carinjenja

Za naručivanje proizvoda iz inozemstva, valja biti upoznat s carinskim propisima i tretmanima, te uvjetima carinjenja pošiljaka. Naši korisnici su u potpunosti osigurani od potrebe za samostalnim carinjenjem pošiljaka te pribavljanju potrebne dokumentacije za iste. S toga, ako ste privatni korisnik, sljedeće informacije će vam biti dobrodošle.

Proizvodi naručeni putem AliBay webshop aplikacije se šalju s različitih strana svijeta u Hrvatsku (točnu lokaciju slanja možete saznati u detaljima proizvoda ispod navedene cijene u aplikaciji) te neki od njih pripadaju u porezni i carinski tretman. Kako bi bili na vrijeme informirani o eventualnom carinjenju pošiljaka, obavještavamo vas da za Hrvatsku postoje različiti carinski tretmani.Carinski tretmani
pošiljke naručene iz Europske unije (Austrija, Belgija, Bugarska, Češka, Cipar, Hrvatska, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Grčka, Irska, Italija, Latvija, Litva, Luksemburg, Malta, Mađarska, Nizozemska, Njemačka, Poljska, Portugal, Rumunjska, Slovačka, Slovenija, Španjolska, Švedska) ne podliježu carinskom niti poreznom tretmanu. PDV na pošiljke je plaćen u zemlji pošiljatelja.
pošiljke naručene iz "trećih zemalja" (npr, USA, Australija, Kina, Malezija, Japan, Argentina, Velika Britanija, itd...) vrijednosti:
- do 150€ - oslobođeno od carine, dok PDV (25%) se obračunava i plaća prilikom preuzimanja pošiljke
- pošiljke veće vrijednosti od 150€ - plaća se carina i PDV prilikom preuzimanja pošiljkePostupak preuzimanja pošiljke naručene iz Europske unije
► Pošiljka naručena iz EU će vam biti dostavljena na kućnu adresu.
Ako niste zatečeni na adresi preuzimanja pošiljke, poštar će vam ostaviti obavijest o pokušaju uručenja pošiljke koju možete uz predočenje osobne iskaznice preuzeti u sljedećih 5 radnih dana u poštanskom uredu navedenom na obavijesti.
VAŽNO! - Vaš poštar ili dostavljač iz kurirske službe je obavezan ostaviti obavijest o prispijeću pošiljke ako vas ne pronađe na adresi dostave te ako ne može pošiljku (radi veličine) ostaviti u poštanskom sandučiću. Ostavljanje pošiljke na nepredviđenim mjestima ili preuzimanje pošiljke od strane neovlaštenih osoba - nije dozvoljeno!
Ako smatrate da vam pošiljka nije uručena na propisan način, molimo vas obratite se poštanskom uredu ili kurirskoj službi koja je pošiljku dostavljala.Postupak preuzimanja pošiljke naručene iz "trećih zemalja"
Za pošiljku naručenu iz bilo koje "treće zemlje" a koja je manje vrijednosti od 150€, obavezni ćete biti platiti troškove PDV-a prilikom preuzimanja pošiljke
Za pošiljku naručenu iz bilo koje "treće zemlje" a koja je veće vrijednosti od 150€ a manje od 1000€, obavezni ćete biti platiti troškove PDV-a i Carinu prilikom preuzimanja pošiljke
Za pošiljku naručenu iz bilo koje "treće zemlje" a koja je veće vrijednosti od 1000€, obavezni ćete biti platiti troškove PDV-a i Carinu po završetku postupka carinjenja nakon što pošiljka stigne u Hrvatsku

Prednost za naše korisnike je ta što u potpunosti mi pribavljamo svu potrebnu dokumentaciju, ispunjavamo i šaljemo sve potrebne zahtjeve kurirskoj službi u vaše ime te uz vašu suglasnost potpuno besplatno.
Kada pošiljka stigne u Hrvatsku, iz kurirske službe ćete dobiti "Poziv" za dostavu dokumentacije o pošiljci. Po primitku "Poziva", obavezno i bez odgode nas je potrebno kontaktirati kako bi u roku dostavili kurirskoj službi ispunjenu dokumentaciju.
Kurirska služba po primitku dokumentacije će postupati tako da će u roku 48h pošiljku ocariniti i poslati je na isporuku. Troškove PDV-a + naknadu za izdavanje deklaracije (10tak eura).Mogući unaprijed obračun carinskih troškova: Za pošiljke iz Velike Britanije i USA, postoji mogućnost unaprijed obračuna troškova uvoza. Određeni prodavači koriste eBay Global Shipping program za slanje putem kojeg se obračunavaju unaprijed troškovi uvoza. U slučaju da naručujete od prodavača koji koristi taj program, webshop aplikacija za naručivanje će vam prikazati i obračunati te troškove i nećete imati dodatnih troškova prilikom preuzimanja pošiljke.

Vjerujemo kako smo vam pojasnili postupke i uvjete carinjenja za privatne korisnike te smo vam pomogli u odluci na prvi korak. Registrirajte se već danas u webshop aplikaciju za naručivanje i pristupite svijetu od 700 milijuna proizvoda!

Na vrh